Leestijd: 2 minuten

Diamond painting. Wat is dat? Dat is een vraag die wij veel horen. Diamond painting is een hobby die pas in 2017 pas echt bekend is geworden. Vanuit China / Azië is de hobby ontstaan en zo is het uiteindelijk verspreid over de rest van de Wereld. Het patent is in 2009 aangevraagd door het chinese bedrijf Guangdong Dazu Yueming Laser Technology Co.,Ltd. Tegenwoordig zijn er online veel groepen met echte diamond painters waarin ieder zijn of haar creatie met elkaar kan delen.

Diamond painting is simpel gezegd het schilderen van een canvas doormiddel van steentjes die in verschillende formaten/facetten geslepen zijn. Door de verschillende formaten weerkaatst het licht en geeft het het canvas zijn glans. De steentjes worden gemaakt van twee verschillende materialen: of Hars of plastic. De steentjes die gemaakt worden van hars zijn duurder dan de plastic steentjes. Hars steentjes zijn vaak helderder van kleur en daardoor krijg je op je canvas vaak net wat meer glans. De steentjes zijn er in het vierkant of in het rond. Er zijn zoveel verschillende kleuren te verkrijgen, dat er hiervoor gebruikt word gemaakt van de DMC borduurgaren kleuren.

Wat heb je allemaal nodig voor Diamond painting?

  1. Een canvas
  2. De steentjes
  3. Diamond painting pen
  4. Wax
  5. Schudbakjes
  6. Pincet

Als eerste heb je het canvas nodig. Op het canvas zit vaak dubbelzijdig tape of een lijmlaag. Hierdoor word het canvas beschermt tegen stof en word het kleefkracht behouden.

Ten tweede heb je natuurlijk de steentjes nodig. Je krijgt deze vaak in een gripzakje of een geseald zakje. Om ze makkelijk op te kunnen bergen zijn er ook verschillende diamond painting opbergbakken, bekijk deze hier.

Ten derde heb je natuurlijk een Diamond painting pen nodig. Deze zijn in verschillende formaten en vormen te verkrijgen. Je kunt ze gebruiken om per steen te kunnen plaatsen maar ook om meerdere steentjes tegelijk te kunnen plaatsen. Bekijk hier alle diamond painting pennen.

Ten vierde kun je ook gebruik maken van wax. Hierdoor is het eenvoudiger om de steentjes op te pakken en juist op het canvas te bevestigen.

Ten vijfde maakt het gebruik van een schudbakje het diamond painten ook een stuk aangenamer. Door te schudden komen de steentjes recht in het bakje te liggen waardoor het dus makkelijker opgenomen kan worden en sneller kan worden bevestigt.

Ook word er vaak de aanname gemaakt dat Diamond painting echt voor vrouwen is, maar dit is natuurlijk niet helemaal waar. Het is ook geschikt voor mannen. Er zijn veel stoere canvassen op de markt te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een canvas van de raceauto van Max Verstappen!

Heb je nog vragen hierover? Neem gerust contact op met ons!